В нашия музей е обособена зала, която е предназначена специално за занимания с деца. Тук те могат да декорират керамични съдове с украсите, характерни за троянската керамична школа и да отнесат своите творби за спомен.


Отново при нас могат да се снимат с историческо оръжие, накити, традиционни народни облекла и военни униформи. Могат да нареждат пъзели с историческа тематика.


Музеят предлага на любознателните да гледат филми и видеоматериали, представящи технологията на отделните занаяти, майстори, исторически личности и събития, археологически обекти.


детска територия

атракионен кът

От месец май 2011 г. в съседната на музея сграда – на бившия турски Конак, започна да действа атракционен кът.

В него посетителите могат да се снимат на фона на стара снимка на Троян от 30-40 години на миналия век с облекла от фондовете на музея: троянска мъжка и женска носия, руска военна униформа и униформа на български опълченц, гвардейска униформа.


В музея можем да видим как са се забавлявали нашите дядовци като са карали дървени велосипеди. Копия на такива има в атракционния кът на музея.

През 2012 г. в лапидаруима между двете музейни сгради беше създаден и детски археологически кът. В него и малки и големи може би ще направят своето голямо откритие.


За повече информация се свържете с нас или прочетете за събитията в музея на нашата интернет страница

Заповядайте да разгледате нашия музей и да преживеете приятни минути със заниманията в него.